Vervolgcursus basisonderwijs met succes afgesloten!

31-03-2019

​Het waren leuke 10 weken met de "vervolg cursus" met kinderen uit het basisonderwijs! Vooral omdat alle kinderen die er aan meededen, erg enthousiast en fanatiek waren, en een enorme vooruitgang hebben gemaakt. Dat was te zien bij het afsluitend toernooitje op vrijdag 22 maart j.l.. Dit is waarschijnlijk een van de meest succesvolle vervolg-cursussen geweest, mede omdat we zeker zijn van 5 nieuwe leden!
Daarnaast hopen we op nog meer aanmeldingen van nieuwe leden uit deze groep! 

 

Bijna alle kinderen die aan deze vervolgcursus hebben meegedaan komen van de 10 weken cursus via gemeente Leiden. Wat ze in eerste cursus vooral geleerd hebben zijn de basisslagen zoals een ‘forehand' en ‘backhand contra', serveren met opgooien en schuiven.

In de vervolgcursus hebben we ons er ook veel op gericht om beter rechtdoor te kunnen slaan en onregelmatig te kunnen plaatsen over de hele tafel. Met de service zijn we ook aan de gang gegaan om meer te variëren met lengte en plaatsing. Daarnaast waren de kinderen zo fanatiek dat ze zijspin-service hebben geleerd! Met de slagen hebben wij een begin gemaakt met ‘forehand topspin' wat bij veel kinderen al ontzettend goed ging!

Na het afsluitende toernooi zijn ouders naar ons toe gekomen om te zeggen dat de kinderen weer een groot stap hebben gemaakt. 

 

Zo hebben wij veel positieve reacties gehad! Wij waren erg blij om te zien dat de kinderen veel tactische dingen hebben laten zien met wedstrijdjes, alles wat we behandeld hadden tijdens ons trainingen. 

 

Het waren mooie 10 weken samen met deze kinderen en Mischa heeft weer grote bijdrage geleverd aan dit succes! 

Met zijn enthousiaste en leuke warming-ups hadden de kinderen al vanaf het begin een positieve energie!

 

Wij hopen deze schoolsport-cursus en het vervolg daarop zo door te kunnen zetten, zodat wij over paar jaar meer jeugdteams hebben die meedoen in de competitie voor Docos! 

 

Bericht geplaatst door: Annelies Bultema.

Naar berichtenoverzicht