Situatie en verpleeghuis Jan Abbink

03-11-2019

Jan Abbink is na een verblijf van een half jaar in Den Haag weer terug in Enschede. Het verpleeghuis daar lijkt vooralsnog zijn eindbestemming te zijn. Zijn zoon Jorre geeft over de situatie van Jan het volgende aan.

 

“Het gaat wel aardig met Jan. Hij ligt veel in bed, kijkt graag televisie en luistert graag klassieke muziek. In dat opzicht niet zo heel veel verandering ten opzichte van vroeger.

Hij is ook redelijk goed aanspreekbaar, herkent eigenlijk praktisch iedereen wel, al geeft hij mensen wel vaak een andere naam. Daar moet ik wel bij zeggen dat het nog wel erg ligt aan hoe hij er aan toe is. Op goede momenten kun je goed met hem kletsen, maar op andere is dat erg moeilijk omdat hij wat verward is. Tot een aantal maanden terug was hij soms nog wel erg onrustig, wat zich uitte in roepgedrag en soms wat paniekerig reageren uit angst. Dit lijkt bijna helemaal niet meer voor te komen, dat is erg fijn.

De enige vooruitgang die hij boekt is voornamelijk geestelijk; lichamelijk is hij eigenlijk wel in behoorlijk matige conditie. Maar ook hier komt langzaam wel wat verbetering in. Zelfstandig functioneren is in ieder geval uitgesloten. Hij zal de rest van zijn leven verzorgd moeten worden, hij zal dus ook in een verpleeghuis blijven. Dit is ook de plek waar Jan te bezoeken is. Hij ligt op kamer 1 van verpleeghuis Bruggerbosch in Enschede. Iedereen kan hem bezoeken, er zijn geen bezoektijden en je behoeft ook geen toestemming of afspraak oid. Houd er wel rekening mee dat als je op een moment komt waarop hij moe is, het een kort bezoek kan worden. “

 

Het complete adres van het verpleeghuis:

Liberein Bruggerbosch

Gronausestraat 752

7534 AM Enschede

 

Wim Vreeburg (waarnemend voorzitter)

Bericht geplaatst door: Kento Nomura.

Naar berichtenoverzicht