Ilse stunt door A-toernooi in Tilburg te winnen!

19-11-2019

Ilse de Regt deed voor de 3e keer mee in de A-licentie van het jeugdranglijsttoernooi in Tilburg! Net als bij eerdere edities zijn de pupillen en welpen bij elkaar gezet en belooft het een lastig toernooi te worden! Ilse treft een moeilijke poule met de nr. 1 van Nederland en is uit op revanche! 
 
 

Poulefase:

De eerste wedstrijd van de poulefase begon ze tegen Mel Hendrix, de nr. 3 van NL bij de welpen. Je merkte meteen dat Ilse even moest wennen aan de snelheid van de welpen omdat ze met iets minder spin spelen en met veel droge contraslagen. De eerste game ging nipt naar Ilse met 11-9 maar toen ze er eenmaal aan gewend was ging het erg hard met 11-5 en 11-5. Zo wint ze de eerste wedstrijd relatief simpel met 3-0 in games. 

De volgende wedstrijd was tegen Ilse van Marwijk van Scylla. In een eerdere ontmoeting had Ilse net aan gewonnen in de 5e game. Dit keer was Van Marwijk beter voorbereid en speelde ze beter dan tijdens de vorige ontmoeting.
Daardoor speelde onze Ilse ook een stuk makkelijker, maar de partij was alsnog erg close. Er waren zelfs twee games die opliepen tot 15-13. Maar gelukkig wint onze Ilse met 3-1 in games doordat ze goed rustig bleef.
De 3e wedstrijd was tegen Tara Iravani die vroeger voor Westa speelde maar nu voor Alexandria '66 uitkwam. In een eerdere ontmoeting had Ilse al last van Tara's spelletje omdat het erg opdringerig is en ze veel de aanval inzet vanuit zichzelf. Dit blijkt ook weer in de beginfase van de wedstrijd. Ilse komt na een paar spannende games 2-1 achter te staan. In de 4e game komt ze ook 3-0 achter dus vraagt Kento en time-out aan. Zo kan Ilse even weer tot rust komen en nog even een keer alle tactieken doornemen. Ze gaat weer terug naar de tafel met meer rust en de time-out pakt gelukkig goed uit! Ze pakt de 4e game met 11-6 en zet het door naar haar laatste game! Het gaat opeens zo vloeiend dat ze de laatste game met 11-4 wint! 
Zo was ze al zeker van haar plek in de hoofdronde, terwijl ze dat nog nooit heeft gehaald op dit toernooi. Ze moest in de poulefase alleen nog de laatste wedstrijd spelen tegen de nr. 1 van Nederland, Iris Leskens. Ilse moet nu strijden voor een bye voor de volgende ronde. 
Ze begint zoekende in de eerste game, en moet duidelijk weer even wennen aan de hoeveelheid spin die Iris geeft. Ze verliest de eerste game 11-6, maar heeft wel een goed gevoel over de wedstrijd. Kento stuurt haar terug naar de tafel met het advies om simpel door het midden te spelen. Zo wint ze de 2e game gemakkelijk met 11-4!! De 3e game was het niveau van beide speelsters een beetje wisselend, maar Ilse trekt gelukkig aan het langste eind en wint 14-12! En zo staat ze 2-1 voor in games en 10-8 voor in punten! Maar Ilse wilde het te graag snel afmaken en verslikt zich en moest helaas de 4e game inleveren en nog een 5e game spelen. Het gaat ontzettend gelijk op maar Ilse blijft netjes elke keer 2 puntjes voor. Ze blijft dit keer mooi de balans houden door zelf iets meer aan te zetten en Iris de fouten te laten maken. De laatste game wint Ilse met 11-8 en is ze zeker van een bye in de hoofdronde!
 
Na een tussenronde rust moest zij tegen Jitte de Klerk van Rijnsoever die eerder in de groepsfase had gestunt tegen de nr. 3 van NL!
Het beloofde net als altijd een spannende pot te worden wat (ondanks dat het "slechts" de halve finale was) zeker finalewaardig was! Ilse staat wederom 2-1 achter in games, maar ze strijdt erg knap weer terug tot 2-2 in games. En de laatste game ging ze er als een speer vandoor met 10-1! Uiteindelijk wint Ilse in de laatste game met 11-4 en plaats ze zich in de finale!
Haar laatste tegenstandster was de welp Nyncke de Knecht. Zij speelt met lange noppen op haar backhand maar is geen enkel probleem voor Ilse. Ze heeft genoeg getraind om haar uit te schakelen en dat doet ze ook met een nette uitslag 3-1 in games! 
Ilse wint zo haar eerste A-licentietoernooi bij de pupillen en mag ontzettend trots zijn! Er zijn weinig meiden bij Docos die dit ooit 
hebben gehaald, dus we hopen dat Ilse dit niveau nu lekker kan doorzetten! 
Gefeliciteerd Ilse!
                       

Bericht geplaatst door: Kento Nomura.

Naar berichtenoverzicht