Dinette pakt 1e prijs Rijnsoever Ratingtoernooi!

25-11-2019

 

Zondag 17 november vond het jaarlijkse Rijnsoevertoernooi plaats in Katwijk. 

Dit jaar was een speciale editie, omdat je ELO-rating (voor 0,5) meetelde bij je gespeelde partijen! Dit was voor veel spelers een extra aanleiding om mee te doen, hoewel de meningen hierover verdeeld zijn. Er was in ieder geval wel een record aantal aanmeldingen, want de inschrijvingen moesten op een gegeven moment op stop worden gezet. Vanuit Docos deden er 8 mensen mee aan dit toernooi: Matthijs Apperloo, Gert-Michiel de Niet, Vladimir Hazeleger, Cees Taams, Francesco Ratti, John Tendeloo, Dinette van der Weit en René Kaizer! 

 

René Kaizer moest dit keer flink aan de bak omdat hij meedeed bij de A-poule, waar veel hoofdklassespelers in zaten en zelfs een paar 3e divisiespelers. René speelt zelf 2e klasse, dus hij had niks te verliezen. Hij moest een beetje wennen aan het niveau, maar kwam later in het toernooi toch goed op gang. Hij speelde op een gegeven moment tegen Pascal Breur, die momenteel actief is in de 3e divisie voor Rijnsoever. René kwam erg goed in de wedstrijd en stuntte door Pascal te verslaan met 3-2 in games! Een erg knappe prestatie! 

Daarnaast bood hij ook goed tegenstand tegen de halve finalist en hoofdklassespeler Pieter Rijnders van HTTV-070, van wie hij maar net aan verloor met 3-2 in games! Wellicht is het geen gek idee om je nog eens aan dit niveau te wagen, René!  

Dinette schrijft weer een titel op haar naam door het Rijnsoever Ratingtoernooi te winnen in de E-poule!! Ze stond als eerste geplaatst en had dus een favorietenrol waar te maken, wat natuurlijk altijd lastig is. Er waren een paar moeilijke momenten, maar daar heeft ze zich mentaal goed overheen gezet! Zo had ze bijna alle vijf de wedstrijden uit de poulefase zonder problemen gewonnen. Er zat wel 1 moeilijke partij tussen (tegen Sjors van Dongen van SVN), waarbij Kento toevallig net stond te kijken. Met wat coaching vanaf de zijlijn wist ze de partij gelukkig in de beslissende game binnen te slepen en was ze uiteindelijk ongeslagen door naar de kruisfinales! 

In de halve finale stond ze tegen een moeilijke speler van UST Traiectrum: Konstantinos Askitidis. Hij heeft een goede forehand en speelde met een stuk meer spin dan de vorige tegenstanders, dus dat was even wennen. Het was een partij met veel ups en downs van beide spelers en het liep weer op tot een beslissende game. Het was voor Dinette belangrijk om geduldig dezelfde tactiek te blijven spelen. Gelukkig lukte dit en won ze de laatste game uiteindelijk vrij ruim met 11-4 en kon ze zich opmaken voor de finale! 

De finale was tegen Leen van den Oever van Rijnsoever! Ze had in de poulefase ook tegen hem gespeeld en gewonnen met 3-1. 

Nu was ze extra gefocust en speelde ze met iets meer met rust. Dat zag je ook terug in het resultaat, want ze wint het uiteindelijk vrij gemakkelijk met 3-0 in games! Gefeliciteerd Dinette! 

 

 

Dit keer had Rijnsoever weer nieuwe prijzen geregeld en kreeg Dinette een waardebon met 25 euro tegoed, te besteden bij TTsport! Leuk dat het Rijnsoevertoernooi constant verbetert en dat de organisatie elke keer weer met iets nieuws komt! Wat zouden de prijzen volgend jaar zijn? 


 

Bericht geplaatst door: Kento Nomura.

Naar berichtenoverzicht