Ilse de Regt onverslaanbaar tijdens kwartfinale NJM!!

09-12-2019

Op 1 december j.l. was het weer zover, de kwartfinale van de Nationale jeugdmeerkampen in de mooie zaal van Topsportcentrum Almere. 
Vorig jaar werd de halve finale al in Almere gespeeld door te weinig aanmeldingen bij de meisjes pupillen. Maar dit jaar was er een extra ronde omdat er een recordaantal aanmeldingen waren bij de meisjes pupillen; 40 meiden! Ilse de Regt zat in poule E met 5 andere meiden en om door te gaan moest ze in de top 3 eindigen. 

Ilse was als eerste geplaatst en mocht meteen de eerste wedstrijd beginnen tegen Inge Bolder van DSV RELAX. Ze had nog nooit tegen haar gespeeld, maar de wedstrijd verliep voor Ilse zonder problemen. Ze kwam er op halve kracht vrij gemakkelijk doorheen met 11-2, 11-2 en 11-5. 
 
De volgende partij was tegen Kyra Geurts van Falco. Ilse hield dezelfde goede focus als tijdens de eerste partij en won wederom vrij makkelijk met 11-5, 11-1 en 11-3. 
De 3e partij was van iets hoger niveau, ze moest spelen tegen Lisa Dong van The Backhands. Zij speelt vrij aanvallend, maar heeft veel geduld met schuiven. Ilse was echter goed voorbereid op langdurige schuifrally's en won weer gemakkelijk met 11-7, 11-2 en 11-6. 
 
Nu volgden de wat bekendere namen, te beginnen met Jasmijn de Vogt van Hotak 68'. Jasmijn had vroeger bij de welpen nog een A-licentie en een tijdje terug won ze vrij verrassend nog een A-toernooi in Den Haag. Ilse had hiervoor enkele keren tegen haar gespeeld en had het vroeger ook wel moeilijk tegen haar, maar die tijd heeft ze lang en breed achter zich gelaten, want Ilse sleept met een indrukwekkende 11-5, 11-2 en 11-5 de partij binnen! 
 
De laatste partij was tegen Sara Brouwer van de Toekomst. Ilse heeft maar enkele keren tegen Sara gespeeld. De laatste keer die ze zich nog kon herinneren was tijdens de finale van de nationale jeugdmeerkampen in Panningen in 2017. De laatste keer had ze verloren omdat Sara moeilijk speelde met weinig effect. Nu was Ilse een stuk beter tegen haar opgewassen omdat ze in de tussentijd natuurlijk grote stappen heeft gemaakt. Dat zag je ook terug in de uitslag want het was erg snel voorbij met 11-6, 11-5, en 11-4!
 
Hiermee plaatst Ilse zich voor de halve finale in Assen in februari.

Gefeliciteerd Ilse en Kento!

Bericht geplaatst door: Kento Nomura.

Naar berichtenoverzicht