Docos H2 wint met 8-2 van Salamanders 6

21-10-2017

Afgelopen donderdag stond voor Docos H2 (Francesco, Casper, Jonathan, John, Sebastiaan, Peter) de verzette thuiswedstrijd op het programma tegen Salamanders 6.

Collage van deze avond
Foto 01 Collage

Het was deze keer de beurt aan Jonathan, Casper en Peter de beurt om hun kunsten te vertonen tegen Salamanders 6 (Jan Willem van Hagen, Jan Nieuwenkamp en Peter de Wild). Deze mannen zijn goed 1,5 jaar geleden over gegaan van de vereniging FRM naar Salamanders, omdat de zaal van FRM afgebrand was en zij het tafeltennis toch nog steeds veel te leuk vonden om al mee te stoppen.

Na een wat stroef begin, een paar aanwijzingen en 4 games later zette Jonathan Docos op een mooie 1-0 voorsprong. Peter gaf hier een mooi vervolg aan. Misschien dan niet met fantastisch mooi spel, maar wel degelijk winst met 3-0 om zo een 2-0 voorsprong te realiseren. Toen het de tijd aan Casper was ging (net als bij Jonathan) de eerste game nog verloren. Maar beiden wisten uiteindelijk te winnen met 11-3 in de vierde game. Zodoende stond er een mooie 3-0 voorsprong op het scorebord in het voordeel van Docos.

Een lekker begin dus, maar toen kwam de dubbel... aangezien bij zowel Jonathan als bij Casper in hun enkelpartij de eerste game verloren ging zal het je niet verbazen dat dit ook nu wederom het geval was. Met wat tactische aanpassingen waren de overige 3 games zeer duidelijk voor Casper en Jonathan en een 4-0 voorsprong was het resultaat.

De dubbel
Foto 02 De Dubbel

Daarna ging het even niet meer helemaal volgens de planning... Peter kon geen vuist maken tegen Jan Willem en ging er, ondanks dat hij van alles probeerde, gewoon met een strakke 0-3 nederlaag vanaf; kansloos. Maar, gelukkig stond Docos nog steeds voor met 4-1.

In de volgende partij liet Jonathan in de eerste game geen spaan heel van Jan (11-1) en tja... je weet dat het dan niet makkelijk zal worden en dat klopte ook. Gelukkig won Jonathan de volgende 2 games ook (zij het nèt aan met 12-10 en 11-9, maar winnen is winnen).

Casper had het daarna flink zwaar tegen Jan, maar ook hij wist wel de winst mooi binnen te slepen (14-16, 11,9, 11-5 en 12-10).

Als Peter in zijn partij nou ook nog eens tot winst zou kunnen komen zou het helemaal mooi zijn natuurlijk. Er was menig zweetdruppeltje voor nodig, maar de winst werd ook door Peter binnen gesleept (11-6, 9-11, 11-5, 7-11, 11-5). Voor degenen die nu de totaalscore inmiddels uit het oog verloren zijn... het stond nu 7-1.

Casper mocht toen beginnen aan een hele zware wedstrijd. Met 11-2 werd eerst wat zand in de ogen gestrooid. Jan Willem beet zich vervolgens vast in deze partij als een pitbull en won de 2e game met 9-11. In de 3e en 4e game hielden beide kemphanen elkaar exact in evenwicht (11-8 en 8-11). In een enorm spannende laatste game wist Casper wel nog op voorsprong te komen, maar helaas... Jan Willem pakte zijn 2e winstpartij van de avond (10-12) en redde daarmee de eer van Salamanders 6.

7-2 dus... Wat zou het worden? 8-2 of 7-3? De beurt was aan Jonathan en Jan.

De eerste game verdween met de nodige moeite naar Jonathan (13-11), dus deze partij was nog geenszins beslist. De volgende game werd nèt íetsje overtuigender binnen gehaald (11-8). Maar helaas... ondanks de 2-0 voorsprong maakte Jonathan in de 3e game gewoonweg teveel fouten en Jan wist gedecideerd deze game van Jonathan af te snoepen met 5-11. Gelukkig voor Docos stelde Jonathan hierna in de 4e game weer orde op zaken en liet er geen enkele twijfel over bestaan wie dit punt zou verdienen; Jonathan dus. 11-6 was de laatste uitslag van deze avond en op deze manier een keurige 8-2 overwinning voor Docos.

Het wedstrijdformulier
Foto 03 Het wedstrijdformulier
 
De huidige stand in deze poule na 5 wedstrijden
Foto 04 De huidige stand in deze poule na 5 wedstrijden

Bericht geplaatst door: Peter Milikan.

Naar berichtenoverzicht