Nieuwsflits - 6 mei 2018

07-05-2018

 Uitnodiging voor het Nico-Van-Cassel-Toernooi zaterdag 12 mei 2018

... dag van ontmoeting en tafeltennis ... 

Op 14 februari jl. hebben we helaas afscheid moeten nemen van clubicoon Nico van Cassel. Nico hield ervan om bij Docos zowel clubleden te ontmoeten als om, zo lang als hij dit kon, zelf te tafeltennissen. De combinatie van de twee elementen, ontmoeten en spelen, maakte onze vereniging door de vele jaren heen sterk ... een nieuwe uitleg voor Door Combinatie Sterk.

Dit inspireert ons tot het uitnodigen van alle jeugdleden, alle competitie-spelende seniorleden en alle recreanten van Docos-Tafeltennis voor een speciaal toernooi, het Nico-Van-Cassel-Toernooi. Geheel in de geest van onze oprichter, Nico van Cassel, wordt het een dag van elkaar ontmoeten en tafeltennissen. Daarvoor nodigen we ook oud-leden uit.

Datum: zaterdag 12 mei 2018 

Opzet:

12:00 - 13:30 uur: welkom met koffie/ thee broodjes, elkaar ontmoeten

13:30 - 16:30 uur: toernooi in A - B - C - D - E klasse, naar sterkte; de jongste jeugd wordt ingedeeld in een eigen groep

16:30 - 18:00 uur: napraten 

Er is geen inschrijfgeld; koffie/ thee, broodjes komen voor rekening van de Club van Vijftig. Ook degenen die niet willen spelen, maar wel willen ontmoeten, zijn uitdrukkelijk welkom! Voor het voorbereiden van de dag willen we graag uiterlijk 30 april je inschrijving tegemoet zien

Opgave kan per mail: w.a.m.vreeburg@gmail.com  met lettervermelding: (A) = deelname toernooi of (B) = alleen ontmoeten. De aanmeldingen zijn officieel al gesloten (op 30 april), dus geef je vandaag nog op indien je deze dag toch niet wilt missen. 

Graag zien wij jou op zaterdag 12 mei aanstaande,

Namens de Club-Van-Vijftig-DoCoS:

Wim van Stigt, Frank Lequin en Wim Vreeburg 

Zie ook: http://www.docostafeltennis.nl/index.php?id=5&item=3043 

 

Docos licentietoernooi 2018 (Tweede Pinksterdag)

Op maandag 21 mei 2018 organiseert Docos Tafeltennis alweer voor de achttiende keer het DOCOS-toernooi. 

De deelnemers worden uiterlijk om 10.00 uur verwacht. Het toernooi start om 10.30 uur en duurt tot ongeveer 18.00 uur. Voor spelers van de afdeling West maakt het toernooi onderdeel uit van de Superprestige reeks.

Het toernooi is toegankelijk voor alle spelers met een licentie (B t/m H + dames A).

Voor spelers van de afdeling West maakt het toernooi onderdeel uit van de Superprestige reeks.

Dit jaar zal ook een drietal topspelers aanwezig zijn. De zeer getalenteerde Yuhei Shimokawa en Ryuichi Yamaguchi komen helemaal vanuit Japan langs om mee te doen aan ons toernooi. Ook 1e divisie-speler Jean-Paul Montanus doet mee!

Geef je snel op, via evenementen@docostafeltennis.nl. Zie ook de website voor meer informatie en voor de flyer, de poster en het inschrijfformulier via de volgende rechtstreekse link: http://www.docostafeltennis.nl/index.php?id=5&item=3046

 

Groot Rijnlands Regiotoernooi 2018

Vandaag is het de laatste dag om je aan te melden voor het Groot Rijnlands Regiotoernooi. Opgave kan bij Annelies Bultema via e-mail grr@docostafeltennis.nl. Per team bedraagt de inschrijving 12 euro, welk bedrag van tevoren overgemaakt dient te worden. Zie voor meer informatie de website via de volgende rechtstreekse link:

http://www.docostafeltennis.nl/index.php?id=5&item=3042

 

Start nieuwe competitie - Doe je ook mee...?

Op 8 september 2018 start de Najaarscompetitie al weer. Speel jij al een tijdje als recreant en zou je je graag bij een team aansluiten of ken je mensen met wie je graag competitie wilt spelen?

Voor wie nog niet bekend is met het competitiesysteem: je kunt kiezen tussen het spelen van de duo-competitie in teams van 2 personen of in de reguliere competitie met 3 personen.

In de DUO-competitie speel je als team 5 wedstrijden: ieder twee single-partijen en samen een dubbel-partij. Bij de reguliere competitie speel je als team 10 wedstrijden ieder drie single-partijen. Twee teamleden spelen een dubbelpartij. Hierdoor zijn de DUO-wedstrijden vroeger afgelopen, wat een voordeel is voor degenen die de volgende ochtend weer vroeg op moeten.

Het seizoen duurt doorgaans zo'n 10 weken. Wil je meer weten over de mogelijkheden van het competitie spelen, de mogelijke speeldagen of heb je andere vragen? Stuur dan een mailtje naar Jan Abbink (wedstrijdsecretaris@docostafeltennis.nl)

Je kunt je met enkele anderen als team opgeven, maar ook als je geen teamgenoten hebt, kun je je toch opgeven voor de competitie bij de wedstrijdsecretaris. Hij zal dan voor je zoeken naar mogelijkheden. Zie voor de tekst op de website: http://www.docostafeltennis.nl/index.php?id=5&item=3052 

 

Coaches gezocht voor de jeugdcompetitie

Wij zijn op zoek naar een aantal coaches. Hierbij denken we niet alleen aan jonge senioren die bereid zijn om als coach een team te begeleiden. Het kunnen ook ouders van jeugdspelers zijn maar zeker ook mensen vanuit de recreanten- en 55 plus groepen. Hier is veel levenservaring en vaak ook opvoedkundige ervaring aanwezig waar wij en zeker ook de spelers veel baat bij kunnen hebben.

Enig verstand van het tafeltennisspelletje kan belangrijk zijn om als coach technische en tactische tips aan de spelers over te kunnen brengen. Nog belangrijker is het de kinderen in hun mentale ontwikkeling te ondersteunen.

Het gaat erom dat spelers begeleid en gecoacht worden tijdens de competitie en op die manier gesteund worden dat wat ze leren op de trainingen ook in wedstrijden leren toe te passen. Vanuit de trainers willen wij graag, indien gewenst bij de geïnteresseerden, een voorlichtingsbijeenkomst organiseren om handvatten voor coaching toe te lichten. (Wellicht gecombineerd met ons inmiddels bekende Trainingsweekend.)
De Najaarscompetitie begint op zaterdag 8 september 2018. Zoals het er nu voor staat hebben we 2 jeugdteams die gecoacht willen worden.

Wie heeft belangstelling? Wie durft het aan om kinderen in hun ontwikkeling te helpen?

En hun plezier in het tafeltennis en het uitoefenen van sport te vergroten?

Bij voorkeur zoeken wij vaste coaches voor de teams. Omdat wij weten dat wij dan vragen om 10x een zaterdag te investeren, zijn wij ook heel blij met mensen die als deeltijdcoach een team willen begeleiden.

Heb je interesse? Geef je op via Annelies Bultema via e-mailadres annelies.docos@gmail.com.

 

Trainingsweekend 1 en 2 september 2018

Zet het alvast in je agenda: zaterdag 1 en zondag 2 september is er zoals vanouds weer een trainingsweekend bij Docos. Hierbij zijn zowel jeugdspelers als senioren van harte welkom! Dit is dé kans om vlak voor de competitie er weer even goed in te komen. Naast dat je na je luie vakantie weer lekker een balletje kan slaan, is er gedurende dit weekend ook alle kans om je techniek bij te schaven en je voetenwerk te verbeteren. De planning is als volgt (onder voorbehoud):

Zaterdag 1 september 2018
09.30   Alles klaarzetten
11.00   Training 1
13.00   Lunch
14.00   Training 2
16.00   Einde

Zondag 2 september 2018
11.00   Training 3
13.00   Lunch
14.00   Training 4/toernooi
16.00   Einde

Deelname is gratis en voor lunch wordt gezorgd (á € 2,50 per dag). Voor verdere vragen kun je terecht bij Peter Milikan, via evenementen@docostafeltennis.nl.

 

Eerste woensdag van de maand spelletjesavond bij Docos

Afgelopen zomer is het al een paar keer voorbijgekomen en de laatste maanden zijn wij er weer mee gestart: de spelletjesavond.

Vanaf nu willen wij daar een terugkerend evenement van maken op elke eerste woensdag van de maand. De eerstvolgende spelletjesavond staat gepland op woensdag 6 juni 2018. Wij beginnen rond 21:15 uur, zodat iedereen eerst kan trainen en wij aansluitend gezellig met z'n allen (of in groepjes) spellen kunnen spelen. Er zullen spellen aanwezig zijn, maar neem ook vooral zelf leuke bord- en/of kaartspellen mee.

Graag tot ziens!

 


 

Bericht geplaatst door: Ferry Veijgen.

Naar berichtenoverzicht