Nico-Van-Cassel-Toernooi voor leden en oud-leden

16-05-2018

Club-icoon Nico van Cassel hield van ontmoeten en tafeltennissen. De afgelopen weken zijn leden en oud-leden uitgenodigd voor een dag van ontmoeten en tafeltennissen in de geest van Nico.

Afgelopen zaterdag 12 mei vond die dag met het naar hem genoemde Nico-Van-Cassel-Toernooi plaats. Het maakte de hoge verwachting waar: een echte dag van ontmoetingen van mensen die soms al meer dan 30 jaar bij Docos weg waren en daarnaast sportief tafeltennissen.

Vanaf 12 uur kwamen deelnemers aan het toernooi en bezoekers binnen. Jeugdleden, senioren en een flink aantal oud-leden waaronder Nico’s zus Wil, Cap Kreffers, mede oprichter en jarenlang teamgenoot van Nico, Jan Brouwer, Ed van der Berg, Ron Mens, John Tendeloo. Broodjes, koffie, thee, frisdrank waren dankzij Ria van Cassel, Joop Uiterdijk en Cor Prins aanwezig. De speelzaal was versierd en uitgerust met een groot zitterras met goed zicht op de wedstrijdtafels.

 

 

 

 

Vanaf 13:30 uur begon het toernooi. De toernooispelers waren ingedeeld in vijf groepen van min of meer gelijke sterkte Bij de jeugdgroep (De Toekomst) werd de 1e prijs gewonnen door Imre Hedemann en de 2e prijs door Dion Elfrink. In de groep De Toffen won oud-lid Cees Pater voor Loes Kok. In de groep De Trouwen was Bram Owell de sterkste gevolgd door Dik Zweers. Bij De Talenten eindigden vier van de zes spelers gelijk en na gamestelling werd John Tendeloo de verrassende winnaar voor Oscar van Riehl. De laatste groep, De Toppers, mocht om de Nico-Van=Cassel-Bokaal strijden. Manfred Vastenburg won deze met Kento Nomura als tweede.

 

Na het tafeltennis stond opnieuw het aspect ontmoeten voorop met daarbij de komst van de oud-leden Jacques van Veen en Jos en Joke Nieuweburg. Een geslaagde dag voor spelers en bezoekers, de meesten verlieten pas rond 18:00 uur het Docos gebouw. Een herhaling waard.

Wim Vreeburg

Bericht geplaatst door: Annelies Bultema.

Naar berichtenoverzicht