1e Editie Service Koning gehouden op 19 januari 2019.

21-01-2019

Geslaagd nieuw evenement Service Koning!

Zaterdag 19 januari was de eerste editie Service Koning voor de jeugd!

Het is een nieuw opzet van een toernooi omdat er geen wedstrijden word gespeeld zo als bij een "normaal" toernooi.

Hoogst waarschijnlijk is dit ook nog eens een werelds eerste tafeltennis-evenement die met zo'n opzet is georganiseerd. Bij dit evenement word er hele dag met SERVICE tegen elkaar gestreden!

Kinderen gingen langs 5 verschillende soorten doelwitten waar ze op konden serveren en dat deden ze dan in een groepje van 2 of 3.

Bij elk groepje was er ook een senioren begeleider bij die netjes de punten bij hield en dat werkte ontzettend goed! 

​Het evenement zelf duurde van 11:00u tot 13:00u dus was het vooral voor de beginnende kinderen vooral erg gemakkelijk om vol te houden. 

Vanaf 13:00u tot 13:45u werd er demonstratie verzorgd door Dr Ping Pong (Kento) en 1e divisie-speler Mark Smith van Tempo Team. 

Zo konden kinderen in plaats van ‘eeuwig' wachten op einduitslag, geamuseerd worden door een mooie technisch demonstratie van Mark Smith, wat hij fantastisch heeft gedaan!
Daarnaast heeft Kento een reeks leuke batjes meegenomen van spatel-batje tot piratenzwaard-batje, waarmee hij ook tegen Mark Smith een demonstratie heeft gedaan! Je zag veel lachende gezichten bij kinderen samen met hun ouders! 

Kinderen konden ook om de beurt even een balletje slaan tegen Mark Smith en dat vonden ze ook allemaal geweldig!!

Verrassende winnaar van de 1e editie Service Koning!

 

Dr. Ping Pong met winnaar Sietse Berkenbosch en Mark Smith.

Sietse Berkenbosh heeft de eerste titel gewonnen! Als je hem vergelijkt met andere kinderen die mee deden, was hij één van de kinderen die kortste lid is hier bij Docos!

Dit is ook uiteindelijk waarom Kento dit evenement heeft opgezet!

Zijn idee met dit evenement is om de niveau van de kinderen naar elkaar te trekken door het alleen op 'service' te houden! Omdat iedereen wel kan serveren is dit voor beginnende kinderen vooral een erg vriendelijk toernooi! Daarnaast heeft elke onderdeel waar op ze gingen servereneen stukje geluksfactor waardoor beginnende kinderen ook veel punten konden verdienen!

Bijna alle onderdelen waren ook met hand gemaakt door Anne-Charlotte Alkemade en Tessa Buijsman samen met Kento. Bij volgende editie zullen er meer onderdelen volgen zodat dit evenement constant zich blijft verbeteren en leuk blijft voor kinderen die meerdere malen mee zullen doen! 

 

Alle deelnemers met voor aan: winnaar Sietse Berkenbosch en een 2e plaats voor Dion Elfrink.

Dit evenement zal ook vaker per jaar worden georganiseerd zodat het beter zou worden voor behoud van kinderen en zo onbewust veel op service wordt getraind! Kinderen leren op zo'n manier veel richting geven aan een service. En daarnaast ook korte en lange service geven. 

Niet alleen bij Docos maar ook bij veel andere clubs worden er erg weinig tijd besteed aan service. Dit zou een groot oplossing kunnen zijn om dat probleem bij ons op de club in elk geval op te lossen! 

Hierbij veel dank aan Joop Uiterdijk die weer hele dag voor dit evenement achter de bar heeft gestaan voor de kids! En de begeleiders Rene Kaiser, Dinette van der Weit, Aron Rijsdorp en Siemen Brussee.

Toernooi-opzet en onderdelen bedacht door Kento Nomura met hulp van Tessa Buijsmann en Anne-Charlotte Alkemade.

Binnenkort meer foto's van kinderen in actie tijden de Service Koning.

 

 

Bericht geplaatst door: Annelies Bultema.

Naar berichtenoverzicht