Basisschoolcursus vrijdagmiddag groot succes!

25-01-2019

Succesvolle cursus kinderen van basisonderwijs op vrijdagmiddag. 

Trainer Kento Nomura: "Het is voor mij de eerste keer dat ik een cursus voor basisschool-kids geef, samen met Mischa de Zwart als assistent-trainer."

De kinderen konden via de gemeente inschrijven voor deze cursus van 8 weken. 

Voorbereiding was vooral gericht op het leren van de basis-slagen in de 8 weken, zoals  forehand en backhand. Daarnaast zijn we met 2 soorten effecten aan de slag gegaan en dat is topspin en backspin. En verder natuurlijk het plezier van tafeltennis overbrengen met warming-up in spelletjesvorm en aan ‘t eind van training nog een leuke wedstrijd. 

Alle deelnemers aan de cursus, met links assistent-trainer Mischa de Zwart (in het zwart) en rechts, met de rode trui, Kento Nomura.

Het is tot het eind ontzettend goed gelukt om de kinderen geconcentreerd te houden! Mischa is als assistent-trainer van groot belang geweest voor dit resultaat met zijn enthousiasme naar de kinderen toe! Na afloop bleven er zelfs veel kinderen gerust half uurtje tot drie kwartier door spelen! En daar bleef Mischa ook bij, waardoor het voor de kids een extra aanleiding was om langer te blijven tafeltennissen!

 

Het waren allemaal kinderen die goed luisterden, dus was het voor ons als trainer ook gemakkelijk om met ze aan t werk te zijn! We hebben na de laatste training ook veel leuke reacties gehad van de ouders! 

 

Wij hebben 4 van de 15 kinderen per direct lid kunnen maken, wat al 4 keer zo veel is als jaren er voor. En 10 kinderen zijn er door gegaan met de vervolgcursus! Wij hopen dit succes door te kunnen zetten zodat we ons aantal jeugdleden weer flink kunnen opkrikken naar een nog gezelliger aantal!

En op het eind van de cursus een heus diploma!

      

 

 

 

 

 

 

 

Bericht geplaatst door: Annelies Bultema.

Naar berichtenoverzicht