Het gaat door! Ilse gaat naar Japan.

27-02-2019

Ilse gaat naar Japan!

We zitten er dicht tegen aan! Na 2 en half jaar zijn
we bijna zo ver. Het Japan-exchange-programma van Ilse gaat van start! 

2 en half jaar geleden zijn we met dit project begonnen om met een veel belovend jeugdlid van Docos, in dit geval Ilse de Regt, naar het grote tafeltennisland Japan af te reizen om zo een sterk trainingskamp te volgen bij Tanaka Sports in Gifu!

Tanaka Sports staat erom bekend dat ze het elk jaar voor elkaar krijgen om een sterke groep kinderen op te leiden en zodoende vaak in de top 3 te eindigen bij Japanse jeugdkampioenschappen. 

Bij hun training hebben ze een exceptioneel hoog discipline en daarnaast één van de zwaarste trainingsschema's voor kinderen. Er zijn kinderen van Tanaka Sports die nu in wereldtop meedraaien en podiumplaatsen behalen. 

Het zal voor Ilse een geweldige ervaring zijn om een trainingskamp te volgen in Japan waar tafeltennis veel populairder en een stuk sterker is dan in Nederland.

Waarom Ilse hiervoor in aanmerking komt is niet alleen door de veel behaalde resultaten en podium plekken bij verschillende ranglijsttoernooien, maar Ilse heeft ook veel aanleg voor tafeltennis en ze doet er ook nu ontzettend veel voor!

Ze is kortgeleden ook begonnen om op maandag te trainen bij Olivier Altenburg bij Regionaal Trainingscentrum Leiden bij Scylla. 

En naast de groepstraining van woensdag bij Docos traint ze al bijna 3 jaar 1 op 1 met Kento op donderdagen. En doet ze met "hoofdklasse
groepstraining senioren" mee op zondagen. Kortom ze traint ook veel! Daarnaast is ze regelmatig ook bezig met leuke tafeltennis filmpjes maken met Kento. En zo blijft ze maar bezig! Zo heeft Kento op een gegeven moment bedacht om naar Japan toe te gaan om weer iets nieuws te zien met tafeltennis en hoeveel cultuurverschil erin zit. 

Het was een lange weg om het voor elkaar te krijgen:

Kento die uit ‘t niets is begonnen met dit project, moest veel dingen uitvogelen om het op been te krijgen. Het is natuurlijk ook hoop geld wat erbij komt kijken en daarnaast veel organisatie met vervoer en trainingsdagen in Japan. Kento heeft voor organisatie 

veel telefonisch contacten moeten leggen door nachten tot laat op te blijven door tijdverschil met Japan.

Het is op dit moment duidelijk waar we naar toe gaan, hoeveel geld we hiervoor nodig hebben, dus is het alleen nog de financiën regelen. Dankzij club van 50, bedrijf van Anne Charlottes vader (Alkemade Int BV), Ferry Veijgen en de velen donaties van de leden van Docos zelf zijn we heel eind gekomen!! Daarnaast heeft Kento crowdfunding opgezet en daaruit veel kunnen halen. Ilse de Regt heeft daarnaast samen met Kento op donderdagen zaal schoongemaakt om zo dichter bij het gewenste bedrag te komen om naar Japan te kunnen. Wij zullen alle donateurs ook in ons video onder aandacht brengen om zo te bedanken voor de donaties!!

De vliegtickets zijn geboekt dus de data zijn ook bekend!

Het zal plaats vinden van 22 april tot 2 mei 2019, in de Meivakantie. 

Omdat de vliegtickets een stuk duurder uitkomen, komen we nog klein stukje te kort. Wij zullen dit proberen te dekken door enkele evenementen te organiseren.

Alvast hartstikke bedankt voor jullie hulp!!! En voor de mensen die nog vergeten zijn om te doneren, alle klein beetjes helpen om de laatste puntjes op i te zetten! 

Elk bedrag is welkom. U kunt dit geld overmaken op rek.nr NL 43 INGB 0008443581 t.n.v. Docos Tafeltennis te Leiden onder vermelding van Actie Ilse

Laten we met z'n allen er een mooi project van maken!!!!!

Bericht geplaatst door: Annelies Bultema.

Naar berichtenoverzicht