Ilse zorgt bijna voor verrassing A-toernooi Den Haag

25-03-2019

Ilse zorgt bijna voor een verrassing tijdens A-toernooi Den Haag!!

Het was weer zo ver, het A-ranglijsttoernooi met top 12 beste kinderen in Nederland. Dit keer kwamen ze bij elkaar in Sporthal Leidschenveen om te strijden voor A-toernooi titel. 

Voorbereiding:

Ilse was extra goed voorbereid voor dit A-toernooi en zo was trainer/coach Kento Nomura dat ook. De focus hebben ze gelegd op aanvallender spelen en meer met forehand uit te halen om tegenstanders onder druk te zetten. Er is ook veel tijd besteed aan serveren en fysieke oefeningen om sterker op been te staan. 

"We hebben kortere oefeningen gedaan met veel herhalende voetenwerk oefening, zodat zij veel kan focussen op haar benen meer dan haar slagen"

Kento heeft daarnaast tot de dag van toernooi video-analyses gedaan zodat Ilse nog beter in haar spel zou komen tegen speelsters waar ze moeite mee had in vorige toernooien. 

Poulefase:

Ilse heeft een zware loting getroffen met Bente van 't Hoff en Iris Leskens. Bente heeft ze vorig ontmoeting nog van verloren dus was het een uitdaging nu om haar te kunnen verslaan en Iris is momenteel nr. 1 van Nederland met een zeer hoog rating waar ze ook nog niet van heeft kunnen winnen. Het beloofde zware wedstrijden te worden zowel mentaal als fysiek. Eerste wedstrijd was tegen Bente en het begon zeer gelijk oplopend. Zoals verwacht was Bente weer erg sterk met haar forehand openingen waar Ilse even aan moest wennen. Eerste game werd met 12-10 nipt gewonnen door Bente. 

En uiteindelijk komt Ilse erg lekker in haar spel en zet Bente goed onder druk op de backhand waar ze iets zwakker mee was. Zo kon Ilse ook meteen vanuit service van Bente alles in flippen met haar backhand omdat Bente erg weinig varieerde. En zo ging het redelijk ruime cijfers 11-5, 11-7 en 11-6 naar Ilse. Het was voor Ilse ook een mentale uitdaging tijdens dit wedstrijd omdat de coach van Bente erg hard op mee juichte vanuit de kant. Maar ze bleef gelukkig rustig en trok de wedstrijd met alle rust naar haar toe. 

 

Volgende wedstrijd tegen Iris leek een verrassing te worden. De nr.1 geplaatste Iris werd alle hoeken ingeslagen door Ilse en zo kwam Ilse op 2-0 voorsprong. Zo leek de verrassing in zicht maar van Iris verwachtten we natuurlijk al dat ze andere tactieken zou gebruiken om in haar spel te komen. En dat doet ze goed want Iris krijgt het voor elkaar om 11-6 en 11-7 terug te vechten tot 2-2 in games. Het was een spannend wedstrijd met opvallend veel overspin rally's en tactische van beiden kanten sterk! Laatste game was nog spannender dan verwacht. Iris gaat als een speer en komt op 5-1 voorsprong. Toen nam Ilse time out om even weer tot rust te komen. Zo heeft Kento iets heel simpel gezegd: "Ilse, ik wil dat je lekker speelt tot ‘t eind en meer geniet van de mooie wedstrijd". En zo gaat ze weer terug naar de tafel en speelt losser en sterker! Zo komt ze terug tot 5-5 en bij 7-7 nam Iris time out. En zo stond Iris toch ook verrassend onder druk dat ze een time out moet nemen. Het beloofde een spannend eindfase te worden wederom met langere overspin rally's. Bij 9-9 is het Iris gelukt om een gaatje te slaan bij onze Ilse en zo wint Iris Leskens toch 11-9 in de beslissende game en bij beiden meiden kwam er toch een paar tranen in hun ogen. Ilse had tot ‘t eind goed gevochten en had bijna voor verrassing kunnen zorgen van het toernooi. 

Vervolgronde:

Ilse werd 2e in haar poule fase en gaat strijden om 5e tot 9e plek. In vervolgronde begon ze tegen Sanne van der Schoot. Ze hebben elkaar al tig malen ontmoet dus ze kennen elkaars snelheid en spelletje goed. Daarom wederom weer een spannende partij wat op liep tot beslissende game net als hun vorig ontmoeting in Tilburg A ranglijsttoernooi. Het ging zo gelijk op dat het weer 8-8 werd en Ilse slaat en gaatje en komt op 10-8 voorsprong. Nou was het een kwestie van rustig blijven met ontvangst. Sanne had 2 keer eigen service om haar zelf in de game te houden. Eerste service werd te hard overheen geflipt door Ilse en werd t 10-9. 2e service met backspin werd gelukkig rustig ontvangen door Ilse en wordt een langere schuifrally. Sanne begon ongeduldig te raken en probeert een forehand uit te halen en het ging via ‘t net nipt er overheen. Zo wint Ilse 11-9 in de 5e game van Sanne. Zo waren wij zeker van 6e plek. In de 2e vervolg partij en de laatste partij moest ze tegen Nyncke de Knegt van Taverzo. Ilse heeft haar een keer eerder getroffen op Zuid-Hollandse kampioenschappen en verloor nipt in 5e game. 

Grote uitdaging omdat ze met lange noppen speelt op haar backhand. Kento die zelf met lange noppen speelt heeft Ilse al lang van tevoren op noppen getraind zodat ze vandaag niet hoefde te verliezen. Maar daar waren we gelukkig beter opgewassen dan vorig keer. Ilse bleef goed kalm tijdens langere duw rally met lang noppen en wint de eerste 2 games ruim. 3e game begon Nyncke te huilen en begon met "blindslaan" om toch in t spel te komen. En zo wint ze 1 game terug. Ilse terecht licht gefrustreerd maar Kento kon haar gelukkig geconcentreerd te houden. Zo probeert hij van de kant meer van zich te laten horen als Ilse een mooi punt maakte zodat Ilse meer support voelde van de kant. Zo vecht ze de laatste game erdoorheen en wint 3-1 van Nyncke. Haar zwaarbevochte dag leverde haar toch een 5e plek op terwijl ze 8e was geplaatst. En daar kunnen we voorlopig tevreden naar terugkijken. 

"Het was zwaarbevochte dag met veel mentale uitdagingen, technisch gedeelte en tactische gedeelte was vandaag erg sterk. Wij hopen volgende keer nog sterker mentaal te beginnen zo dat wij nog verder kunnen schoppen in ons volgende toernooien!" vertelt tevreden coach Kento. 

Bericht geplaatst door: Annelies Bultema.

Naar berichtenoverzicht