Ilse in Japan - verslag van dag 1 van hun reis

30-04-2019

door: Kento Nomura

Eindelijk is het grootse Japan-project van start gegaan: Ilse de Regt samen met Kento Nomura naar Japan! 

 

Doel van dit project is om Ilse kennis te laten maken met de tafeltennissport in Japan, die op een hoog niveau staat. Zij hebben hier twee en een half jaar naar toegewerkt. Met steun van sponsors binnen en buiten de club is deze bijzondere reis tot stand gekomen. Het is ontzettend leuk voor deze twee en ook voor Docos dat zo'n groot project op de been is gezet! Ilse en Kento worden in Japan vergezeld van de ouders en een zusje van Ilse en ook Joop Uiterdijk is meegegaan.

Zij zijn zonder problemen aangekomen in Japan en meteen van start gegaan met een flink programma! Na een treinreis van ruim een uur vanuit het vliegveld zijn zij aangekomen in Gifu, de geboorteplaats van Kento. Ze zijn ontvangen door Ryuuichi Yamaguchi, een van de bekende Japanse tafeltennissers die vorig jaar ook een week in Nederland waren! Met een flinke 7-persoons auto ging hun programma van start.

Het is voor Ilse best een pittig programma. Alleen al omdat ze net aangekomen is in Japan en nog even moet wennen hoe het is om er te zijn. Vanuit Gifu zijn zij met zijn allen vertrokken naar Nagoya waar zij de eerste twee dagen zullen doorbrengen. Om te relaxen zijn zij door wat grote shopping streets gelopen en hebben zij Tonkatsu (soort van Japanse Schnitzel) gegeten!

 

De eerste trainingsplaats waar ze naar toe gingen was Ahsh.TTC in Aichi. Met veel sterke kinderen was het een uitdaging voor Ilse en zelfs voor Kento om met de kinderen mee te kunnen qua niveau. Heel opvallend is dat alle kinderen met een snoeiharde forehand kunnen uithalen, die ontzettend moeilijk tegen te houden is. Hier hebben zij een zeer leerzame tijd kunnen doorbrengen. Aan het slot van de training hebben wij shirtjes uitgewisseld!  Het Docos-shirt met het shirt van Ahsh.TTC. Iedereen vond het erg leuk om zo een internationale connectie tot stand te brengen!

 

 

Met een krappe tussentijd gingen zij meteen door naar de tweede sessie met de grote jongens. Na 20 minuten in de auto te hebben gezeten gingen zij naar Table tennis hall Nagoya. Daar hebben zij getraind tegen senioren met een hoog niveau. Het waren senioren met minstens allemaal niveau 2e divisie of hoger. Het waren mensen die niet eens competitie speelden maar alleen voor hun hobby en plezier tafeltennis speelden.

Zo hebben zij de eerste dag met twee trainingssessies van ongeveer anderhalf uur gehad en Ilse was helemaal op! Ze zal nog enigsinds jetlag hebben en niet goed genoeg hebben kunnen uitrusten in het vliegtuig, dus ging ze meteen naar bed. Wij maakten ons op voor de volgende dagen met veel tafeltennis en bezoek aan hotspots !

N.B. Zie voor meer foto's ook de Facebook-pagina's van Docos tafeltennis. 

 

 

 

Bericht geplaatst door: Ferry Veijgen.

Naar berichtenoverzicht