Verblijf Kenichi groot succes!

28-10-2019

We kunnen met plezier terugkijken op het verblijf van de Japanse speler Kenichi Miyawaki! Het was een groot succes. Hij is op 23 oktober om 14:40 uur weer teruggevlogen richting Tokio. Hij heeft ons verteld hoe warm hij werd ontvangen en dat hij ontzettend veel plezier had bij Docos en hij dankt iedereen daar van harte voor! 

Zijn verblijfplaats werd geregeld door Maarten Witkam en Mischa de Zwart. De eerste week verbleef Kenichi bij Maarten, net als onze vorige Japanse gasten Ryuichi Yamaguchi en Yuhei Shimokawa. Maarten heeft Kenichi meegenomen naar een concert en ze zijn ook samen naar het Leidse molenmuseum geweest, waar Kenichi erg enthousiast over vertelde tegen Kento. Er zijn natuurlijk ook altijd wat moeilijkere momenten wat betreft de communicatie in het Engels. Maar daarvoor had Kenichi gelukkig een app op de telefoon die direct dingen kon vertalen als je het insprak. Zo konden ze elkaar toch goed verstaan en was de communicatie geen enkel probleem! 

Na een week logeren bij Maarten, verbleef Kenichi de tweede week bij Mischa. Dit was extra gemakkelijk voor Kenichi omdat de vader van Mischa toevallig Japans had gestudeerd en ook Japans kon praten! Geweldig dat ze hem wilden ontvangen! Mischa is samen met Kenichi naar het Sieboldhuis geweest en ook nog naar Naturalis. Daarnaast hebben ze samen ook veel geshopt en gegamed! 

  

Kento heeft Kenichi ook enkele keren meegenomen naar onder andere Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Daarnaast zijn we 19 oktober na afloop van de wedstrijd van Heren 1 met een groep naar Scheveningen geweest en hebben we een leuke avond gehad bij Holland Casino! Maar Kenichi heeft ook uit zichzelf veel bezocht. Hij is op een gegeven moment op eigen initiatief naar Den Haag geweest en naar het Amsterdam Van Gogh museum! 

Voor Japanse mensen kan het soms lastig zijn om zich in het buitenland alleen te redden doordat ze niet altijd even goed Engels spreken, maar dat was bij Kenichi niet te merken. Hij deed z’n best om contact te leggen en zelf dingen te ondernemen en hij heeft ook met veel Docosleden gezellig een praatje gemaakt.

 

Kenichi is met een blij gezicht weer teruggegaan naar Japan en hij zei na afloop dat het een veel en veel mooiere reis was dan hij van tevoren had gedacht! Hij zal z’n uiterste best doen om binnen een paar jaar weer naar Nederland te komen! Fadil heeft hem alvast een verblijfplaats toegezegd voor het geval hij volgend jaar weer langs kan komen. Zeer waarschijnlijk zullen er volgend jaar weer twee waanzinnig sterke spelers uit Japans bij Docos op bezoek komen, dus mochten er nog leden zijn die voor hen een verblijfplaats zouden kunnen verzorgen, dan zou dat heel erg worden gewaardeerd! Laat het dan even weten aan Kento of één van de andere bestuursleden. Namens het bestuur bedankt voor iedereen die eraan mee heeft geholpen om Kenichi’s verblijf tot een groot succes te maken!

Bericht geplaatst door: Kento Nomura.

Naar berichtenoverzicht