Tjerk Buikstra clubkampioen Docos tafeltennis

21-12-2019

Vrijdag 20 december streden dertig Docos-leden op drie niveaus om enkel-kampioen te worden. In de hoogste, de A–groep, ging het daarbij om de titel clubkampioen.

Deze groep bevatte twee poules waar in een zeskamp gespeeld werd om nummer 1 of anders nummer 2 te worden. Casper Smit won in de ene poule al zijn vijf wedstrijden en kwam zo in de finale. Mischa de Zwart werd knap tweede in de poule. In de andere poule won Tjerk Buikstra vier partijen, verloor van Pim Huinen die echter zelf drie keer verloor. Francesco Ratti won ook vier partijen, maar de partij die hij verloor was juist tegen Tjerk, waardoor Tjerk doorging naar de finale partij voor de clubtitel. De eerste twee games in de finale gingen gelijk op en leidde tot de stand 1-1. Daarna had Tjerk voordeel aan een sterke service en een soepele verdediging en won met 3-1.

Daarmee neemt Tjerk de titel over van Manfred Vastenburg en treedt hij in een traditie met onder meer Gerard Bakker en Ed van den Berg ooit als clubkampioenen. Mischa won van Francesco en werd dus derde in de eindrangschikking.

Ook de B-groep was ingedeeld in twee poules van zes spelers. In de ene poule eindigden Timo Brookman, Diederick Vermetten en Cees van Wetten ieder met vier zeges gelijk. Puntentelling moest de doorslag geven en pakte zodanig uit dat Cees naar de grote finale ging en Diederick naar de kleine. Cees nam het daar op tegen Marise Kasteleyn, winnares van de tweede B-poule, en Cees wist deze te winnen. Marise werd tweede en Diederick, die Roy Dijkman versloeg, derde.

In de C-groep was Cor Deen, recreant en trainend onder toezicht van Fadil, de grote verrassing. Hij versloeg iedereen. Matthijs Apperloo werd ondanks verlies van de eerste twee partijen toch tweede.

Wim Vreeburg
 
 

Bericht geplaatst door: Ferry Veijgen.

Naar berichtenoverzicht