Ilse de Regt voor de 3e keer de Zuid-Hollandse kampioen!

20-01-2020

Ilse de Regt wint voor de 3e keer de Zuid-Hollandse kampioenschappen!

Het is alweer de 4e keer dat Ilse de Regt meedoet aan de Zuid-Hollandse kampioenschappen. 
Vorig jaar moest ze genoegen nemen met een 2e plek, dus dit jaar is ze eropuit om weer eerste te worden! 
In deze 2020-editie was de meisjes juniorenpoule sterker dan ooit tevoren. Het werd uiteindelijk een grote poule met de 7 beste meisjes welpen tot junioren. 
 
 

De eerste wedstrijd was even schrikken tegen de nummer 6 geplaatste Sarah Mohammed van Taverzo. Ilse had nog nooit tegen Sarah gespeeld en wist niet wat ze moest verwachten. Sarah begon de eerste game fantastisch tegen Ilse en zo stond Ilse na een kleine 3 minuten al 1-0 achter in games. Ilse had het even lastig, maar gelukkig kon ze vanaf de 2e game het tij van de wedstrijd keren. Ze pakte de 2e game terug en zo werd het 1-1, waarna ze meteen sterk doorging en de wedstrijd met 11-6 en nog eens 11-6 afmaakte! Goed herpakt en positief verrast door Sarah Mohammed. 
 
 

De tweede wedstrijd was tegen Faya Vooijs van Rijnsoever. Faya is nog een welp en had niks te verliezen tegen Ilse dus speelde ze lekker vrijuit! Het waren leuke rally's over en weer, maar Ilse is ijzersterk in de langere rally's, dus ze kwam niet in de problemen tegen Faya en won redelijk gemakkelijk met 3-0 in games! 
De derde wedstrijd was tegen Ilse van Marwijk van Scylla. Deze twee Ilse's hebben al vaker tegen elkaar gespeeld en het is elke keer weer spannend. Gelukkig haalde onze Ilse dit keer iets gemakkelijker de partij binnen met een zeer geflatteerde 3-0 winst! 
De vierde wedstrijd was wederom een moeizame partij tegen Tara Iravani, die vroeger bij Westa speelde maar nu voor Alexandria 66'. Tara nam veel extra veel tijd tussen de punten door, wat zorgde voor een erg langdradige partij. In de 5e game werd er gelukkig door de scheidsrechter iets van gezegd en kon de partij op een normaal tempo door. Ilse had wel erg last van het tijdrekken, waardoor ze niet zo lekker speelde. In de 5e game liep het uiteindelijk iets beter en kon ze de beslissende game toch nog met 11-9 winnen!

Nu waren er nog twee wedstrijden te gaan. Als eerste moest ze nog tegen Vera Kastelein van Taveba. In deze partij zag je dat het jeugdige karakter van Ilse even boven kwam drijven. De eerste game won ze voortreffelijk met 11-3, maar daarna was het moeilijk om dit niveau aan te houden. In de 2e game stond ze ruim voor met 6-2, maar verloor ze de game met 11-8. Dat kwam voornamelijk omdat Vera met iets meer effect begon te schuiven en daar reageerde Ilse iets te gretig op. Zo sloeg ze haar openingen tegen de zware backspin van Vera vaak het net in. Ze kwam niet goed genoeg meer in het ritme om deze partij binnen te halen en verloor deze partij met 3-1 van deze oudere Vera Kastelein (Kadetten 2e-jaars). 
De laatste wedstrijd was de titanenstrijd tegen de haar wel bekende Jitte de Klerk van Rijnsoever. Het beloofde weer een spannende partij te worden. Er werden weer vele lange rally's over en weer gespeeld, maar de wedstrijd werd beslist in de 4e game, waarbij een aantal randballetjes niet ongelukkig uitpakten voor Ilse. Al met al wint Ilse met 3-1 van Jitte en was het zoals altijd weer een fantastische wedstrijd om naar te kijken! 

Ondanks die ene verliespartij liet Ilse al haar tegenstandsters achter zich en werd ze Zuid-Hollandse kampioen bij de meisjes junioren A en de meisjes pupillen in de A-klasse! 
Gefeliciteerd Ilse! 
 
 

Bericht geplaatst door: Kento Nomura.

Naar berichtenoverzicht