Docos Heren 2 Wed. 12102 Thuis tegen Alexandria '66 2

02-02-2020

Gisteren, 1 februari 2020, hebben we (Michael Bultema, Peter Milikan & invaller Pim Huinen) onze eerste competitiewedstrijd van dit jaar mogen spelen in de hoofdklasse poule C in een thuiswedstrijd tegen Alexandria'66 2; het oude cluppie van Peter. Alexandria'66 werd vertegenwoordigd door Sven Cammeraat, Fabio Fischer en... invaller Tristan Benschop.

Dat het lastig zou worden dat wisten we al van tevoren. Docos Heren 2 was namelijk afgelopen seizoen kampioen geworden in de 1e klasse en Alexandria'66 2 gedegradeerd uit de 3e divisie. Het moge duidelijk zijn dat zij dit seizoen zeker mee willen draaien in de strijd om het kampioenschap in deze poule, terwijl wij onze best zullen moeten doen om handhaving te bewerkstelligen.

Peter begon aan deze monumentale uitdaging tegen Sven. De eerste 2 games kon hij geen vat krijgen op de (zeer goed geplaatste) services van Sven... 6-11, 6-11. De volgende game ging het al wat beter en die werd door Peter gewonnen met 12-10. In de 4e game maakte Peter een achterstand goed van 2-6 en later ook nog van 6-10, maar uiteindelijk moest Sven toch gefeliciteerd worden met 10-12, dus een 1-3 winst.

Pim begon vol goede moed aan zijn partij tegen Fabio. Helaas... het was vandaag gewoonweg niet Pim's dag. Hij heeft vandaag jammer genoeg zijn niveau niet kunnen halen en moest Fabian met de overwinning feliciteren. 5-11, 3-11 en 5-11.

Michael dan tegen Tristan. Later we zeggen dat je tijdens deze partij niet met je ogen moest knipperen... anders had je ‘m gemist.
2-11, 9-11 en 7-11.

Oké... niet de start die Docos voor ogen had misschien, maar Alexandria'66 waarschijnlijk wel.

De dubbel dan maar? Michael+Peter tegen Sven+Tristan. Beiden koppels maakten gebruik van een links/rechts combinatie. Beetje jammer alleen dat de combinatie van Alexandria'66 véél sterker bleek te zijn. Werkelijk volkomen kansloos moesten de heren van Docos lijdzaam toezien hoe de winst ook nu weer naar Alexandria'66 ging.

Dàt ging hard zeg... 0-4... pfff...

Zoals gezegd had Pim het vandaag gewoon niet. Sven trok aan het langste eind met 3-11, 5-11 en 4-11.

Peter speelde hierna tegen Tristan. Met 6-11 verdween de eerste game als sneeuw voor de zon richting Tristan. Peter vond dat het tijd werd om eens flink tegen te stribbelen... aaaahhh... net niet 9-11. Maar het tegenstribbelen was ingezet... èn voortgezet. YES, 11-7 en kans op een wezenlijke verlenging. Beetje pech met de laatste ballen van de vierde game zorgden toch nog voor de winst met 8-11 voor Tristan. Ships!

Toen de kraker van vandaag... Michael tegen Fabio. Met hele mooie en goede rally's over en weer wist Michael de eerste 2 games
Te pakken met 11-9, 11-9. Vervolgens was het de beurt aan Fabio. In de overige zwaar bevochten games haalde Fabio ook in deze partij de winst 6-11, 7-11 en... 6-11.

Zoals ik al eerder zei... behoorlijk lastig en we hebben nog steeds een uitdaging om ons eerste puntje van vandaag binnen te halen.

Zeker als je even uit vorm bent (en niets is zo ongrijpbaar als een sportman en zijn vorm) duurt zo'n wedstrijd een eeuwigheid, ondanks het snelle wedstrijdverloop. Kortom, Pim tegen Tristan werd 3-11, 6-11 en 6-11.

Michael wist nog wel de eerste game tegen Sven met 11-9, maar hierna was Sven ontketend. In een hele spannende partij zorgde Sven voor een 0-9 voorsprong door deze partij te pakken met 9-11, 9-11 en 6-11.

De laatste partij zou dan voor een mooi toetje moeten zorgen en inderdaad... alleen niet voor Docos. Peter deed zijn uiterste best tegen Fabio, maar moest toch (ondanks diverse goede rally's) toezien hoe Tristan Alexandria'66 het 10e punt van vandaag bezorgde. Ik moet eerlijk bekennen dat ik toch vrij kansloos was... 7-11, 3-11 en 4-11.

Een zeer duidelijke (en absoluut terechte) 0-10 overwinning voor Alexandria'66.

Houdt dit nou in dat we meteen de handdoek in de ring gooien? Om de dooie donder niet! Vrijdag 7 februari gaan we op bezoek bij Vriendenschaar en we zullen zien hoe we het daar er vanaf brengen.

Mannen van Alexandria'66... van harte gefeliciteerd met de overwinning en succes met jullie strijd om het kampioenschap.

Bericht geplaatst door: Peter Milikan.

Naar berichtenoverzicht