Docos niet bereikbaar via Haagse Schouwbrug

28-02-2020

Docos niet bereikbaar via Haagse Schouwbrug van 6 maart 2020 t/m 11 April 2020.


Groot onderhoud bruggen

De gemeente Leiden voert in 2020 en 2021 onderhoud uit aan vier bruggen in Leiden: de Haagsche Schouwbrug, de Stevensbrug, de Sumatrabrug en de Schrijversbrug. De renovatie van de bruggen is naar verwachting afgerond in het eerste kwartaal van 2021.


De werkzaamheden per brug duren tussen de vier en vijf weken. Tijdens werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid. De Leidse aannemer Langezaal & Inniger voert de werkzaamheden uit.


De Haagsche Schouwbrug

Wat gaat er gebeuren?

De vier bruggen worden gerenoveerd om het risico op storingen te verminderen en de hoogste veiligheidsnormen te realiseren. Ook wordt tijdens de werkzaamheden de besturingskast van de bruggen omgebouwd. Na de renovaties kunnen de bruggen weer jaren mee.


Starten met Haagsche Schouwbrug

De aannemer start met renovatie van de Haagsche Schouwbrug. Werkzaamheden duren van vrijdag 6 maart 2020 t/m zaterdag 11 april 2020. Tijdens het werk is de brug afgesloten voor al het verkeer. Automobilisten worden omgeleid via de Haagweg en fietsers en voetgangers via de Stevensbrug. Op weekdagen wordt de Stevensbrug tijdens de spits voor het autoverkeer in één richting opengesteld. In de ochtendspits (7.30-9.30 uur) kunnen auto’s via de Stevensbrug de Stevenshof uitrijden, in de avondspits (16.00-18.30 uur) kunnen ze op deze manier de wijk inrijden. Vrachtverkeer is hiervan uitgezonderd. Verkeersregelaars zorgen voor een veilige en vlotte doorstroming van het verkeer. Borden bij de Haagsche Schouwbrug geven de omleiding aan.


Stevensbrug (busbrug tussen Stevenshof en de Mors)

Wanneer de werkzaamheden aan de Haagsche Schouwbrug zijn afgerond, gaat de aannemer verder met de Stevensbrug. Deze werkzaamheden staan gepland van maandag 20 april t/m maandag 18 mei. Al het bus-, fiets-, en voetgangersverkeer wordt omgeleid via de Haagsche Schouwbrug.

 

   

Bericht geplaatst door: Kento Nomura.

Naar berichtenoverzicht