Van de voorzitter

05-04-2020

Beste leden,

Wij hopen dat iedereen nog steeds in goede gezondheid verkeert. We kijken er allemaal naar uit dat we weer onze favoriete sport kunnen beoefenen. Echter moeten we allemaal nog even wachten voor we weer bij Docos terecht kunnen.

Afgelopen dinsdag, 31 maart 2020, heeft het kabinet besloten om alle coronamaatregelen vooralsnog te verlengen tot en met dinsdag 28 april 2020.

Dit betekent dat onze zaal in ieder geval tot en met dinsdag 28 april a.s. gesloten blijft. Om te voorkomen dat mensen toch gaan spelen, hebben wij de code van het alarm aangepast. Ook hebben wij de sleutelhouders gevraagd om hun sleutel niet af te geven.

De NTTB heeft besloten om alle competities te beëindigen waar onze vereniging in uitkomt. Voor de seniorencompetitie en de landelijke competitie geldt dat wij alle teams in de najaarscompetitie weer in dezelfde klasse kunnen inschrijven als waar ze in de voorjaarscompetitie in gespeeld hebben. Het is toegestaan om teams te wijzigen en eventueel spelers toe te voegen of te verwijderen. Stijn zal contact met jullie opnemen voor het aanmelden van de teams voor de najaarscompetitie. Annelies zal de jeugdleden voor de jeugdcompetitie benaderen.

Voor de toernooien die door de NTTB of onder auspiciën van de NTTB georganiseerd zouden worden met een datum voor 1 augustus 2020, heeft de NTTB besloten dat die komen te vervallen. Voor Docos betekent dit dat wij het mixdubbeltoernooi van 19 april 2020, het Docos-toernooi van 1 juni en het Groot Rijnlands Regiotoernooi in mei en juni 2020, moeten afgelasten.

Docos loopt flink wat inkomsten mis: barinkomsten, tafelverhuur, inkomsten uit het geven van cursussen en organiseren van toernooien. Daarnaast lopen de vaste kosten voor Docos wel door. Dit heeft zeker financiële gevolgen. We proberen deze zoveel mogelijk te beperken.

Wij gaan binnenkort de rekening voor de contributie uitsturen. Wij begrijpen dit een beetje vreemd over kan komen, omdat je op dit moment niet bij onze vereniging kunt tafeltennissen. Wij volgen hiermee het advies van de NTTB en NOC*NSF om de contributie te innen.

Wij houden verder de steunregelingen van de overheid goed in de gaten voor verdere financiële ondersteuning van Docos in deze moeilijke tijd.

Wij hopen dat het kabinet de maatregelen na 28 april 2020 gaat verminderen. Echter wij houden er rekening mee dat wij ook na 28 april nog geen gebruik mogen maken van de zaal of dat er in ieder geval bepaalde restricties zullen komen. Voorlopig moeten we maar even afwachten totdat het kabinet hierover nader bericht.

Mochten zich verdere ontwikkelingen voordoen dan laten wij dat jullie dat zo snel mogelijk weten.

Tot slot wensen wij iedereen een goede gezondheid toe.

Namens het bestuur,

Sebastiaan Veijgen, voorzitter

Bericht geplaatst door: Sebastiaan Veijgen.

Naar berichtenoverzicht