Docos nieuwsflits: buitentafeltennis..!

03-04-2021

Meer dan een jaar is verstreken sinds we met de eerste maatregelen tegen de Coronapandemie te maken kregen. In januari van dit jaar zijn de eerste vaccinaties gestart die ons uit deze crisis moeten halen. Enkele ouderen in onze vereniging hebben al hun vaccinaties ontvangen.

Binnensport nog steeds niet toegestaan

Sinds 15 december 2020 mogen we niet meer in onze zaal tafeltennissen. Het lijkt nog steeds als de dag van gisteren. Het is echter meer dan drie maanden geleden.

Op 23 maart 2021 heeft het kabinet wederom een verlenging van de maatregelen bekendgemaakt. Deze verlenging duurt in ieder geval tot en met 20 april 2021. Op dit moment is het daarom nog steeds niet toegestaan om te tafeltennissen in ons clubgebouw.

Er is geen duidelijkheid wanneer de binnensport weer mag beginnen. De binnensportbonden, waaronder de NTTB, hebben een brief naar het kabinet en de Tweede Kamer gestuurd om meer aandacht te vragen voor de problemen van de binnensportverenigingen. Veel verenigingen zitten in financiële moeilijkheden door de Coronamaatregelen.

Buitentafeltennis

Docos tafeltennis heeft laten zien dat wij tafeltennis ook in Coronatijd op een verantwoorde manier kunnen organiseren.

Nu het wat warmer wordt, gaan we buitenactiviteiten organiseren. Belangrijkste regels zijn daarbij:

  1. Jeugd t/m 17 jaar mag buiten sporten, ook in groepsverband;
  2. Seniorleden vanaf 18 jaar mogen maximaal met zijn tweeën buiten sporten.

Op eigen terrein hebben wij reeds een tent geplaatst, die aan twee zijden volledig open is zodat je wel in de open lucht staat, maar niet in de regen. In deze tent staat één tafeltennistafel om op te spelen. Daar kun je met twee personen tafeltennissen zolang het licht is. In de tent hangen geen lampen.

Wij hebben toestemming van de Gemeente Leiden om enkele tenten te plaatsen op de voormalige steenopslag. In iedere tent komt één tafeltennistafel te staan.

Om speeltijd te reserveren moet je je één dag tevoren aanmelden bij Shahab Davoudi op telefoonnummer 06-8013 9974. Hij is coördinator buitentafeltennis en maakt de indeling.

Competitie

De NTTB heeft besloten om de afgebroken najaarscompetitie 2020 niet meer uit te spelen. Alle gespeelde wedstrijden komen te vervallen. De punten voor de ELO-rating blijven gehandhaafd.

Verder heeft de NTTB besloten om in 2021 geen voorjaarscompetitie op te starten. De eerstvolgende competitie zal in het najaar van 2021 van start gaan. Dit zal een volledig nieuwe competitie zijn. De regels voor het opgeven zijn nog niet bekend.

Toernooien

De NTTB is niet van plan in het voorjaar nog toernooien te organiseren. Wel willen wij als vereniging enkele toernooien organiseren, zodra de Coronaregels het toelaten.

Uitverkoop barvoorraad

We hebben nog diverse artikelen in voorraad waarvan de THT-datum bijna verstreken is of net verstreken is. Wij willen alle leden in staat stellen om deze tegen gereduceerde prijs over te nemen. Hierover volgt nog een aparte nieuwsflits.

Jaarafsluiting

Het verenigingsjaar loopt van 1 april tot en met 31 maart. Dit betekent dat wij op dit moment bezig zijn met de jaarafsluiting en voorbereiding van de algemene ledenvergadering. Heb je nog iets te declareren, doe dit zo spoedig mogelijk bij de penningmeester? Heb je onverhoopt contributie openstaan, maak het openstaande bedrag dan zo snel mogelijk over aan de vereniging: IBAN NL27 INGB 0001839624 t.n.v. Docos tafeltennis.

Tot slot wens ik dat dat jij en jouw naasten in goede gezondheid blijven.

Als jij vragen hebt over deze nieuwsbrief, neem dan even contact met mij op.

Met vriendelijke groet,

Sebastiaan Veijgen
Voorzitter Docos tafeltennis
Email: voorzitter@docostafeltennis.nl
Tel. 06 - 1049 9822

Bericht geplaatst door: Sebastiaan Veijgen.

Naar berichtenoverzicht