Bericht van de voorzitter: nieuwe Coronaregels

30-09-2021

Per 25 september zijn er nieuwe Coronaregels van kracht. Deze zijn met name van toepassing in de sportkantine.

Hieronder tref je de officiële Coronaregels aan. Ook bij andere verenigingen kun je met vergelijkbare regels te maken krijgen. Lees dit bericht daarom goed door.

Het goede nieuws is dat de 1,5-metermaatregel niet meer van toepassing is in de hele accommodatie.Hoewel het niet meer verplicht is het wel verstandig om afstand te houden. Blijf verder de gebruikelijke hygiëneregels in acht nemen. Het advies is ook om vaak je handen te wassen en geen handen te schudden.

Voor onze sportkantine zijn de strenge regels voor de horeca van toepassing. Voor het zittend nuttigen van drank of eten in de sportkantine is het op verzoek tonen van een Coronatoegangsbewijs en ID-bewijs verplicht. Dit geldt in het algemeen voor alle sportkantines.

Ter verduidelijking voor waar de Coronaregels in de sportkantine gelden, heeft het bestuur een deel van de kantine afgezonderd. In dit afgezonderde deel mag je alleen plaats nemen na het op verzoek tonen van een Coronatoegangsbewijs.

Het bestuur verzoekt jou om het afgezonderde deel in stand te houden en daar niet zomaar plaats te nemen zonder op verzoek tonen van het Coronatoegangsbewijs.

In de sportzaal en overige delen van het gebouw is het tonen van een Coronatoegangsbewijs niet nodig. Ook het nuttigen van consumpties is daar volledig toegestaan. Je mag op de bank of aanwezige stoelen eten of drinken, ook in de nabijheid van andere personen.

Het afhalen van consumpties aan de bar is zonder het tonen van een Coronatoegangsbewijs wel toegestaan.

Wat bij sommige leden nog niet bekend bleek te zijn, is dat wij net als de horeca verplicht zijn de bar om 12 uur 's nachts te sluiten. Houd hiermee rekening als je jouw competitiewedstrijd speelt of als je (zelf traint) door tijdig jouw laatste consumpties te kopen en af te rekenen.

Er staan mogelijk zware straffen op het (herhaaldelijk) niet naleven van de Coronaregels. Je wordt daarom vriendelijk verzocht hieraan mee te werken.

Alle Coronaregels zoals die voor Docos gelden, zijn te vinden in het Corona-protocol dat in de kantine hangt. Je kunt het ook via de volgende link downloaden: Coronaprotocol per 25 september 2021.

Als je vragen of opmerkingen hebt naar aanleiding van de nieuwe Coronaregels, neem dan met mij of één van de andere bestuursleden contact op.

Met vriendelijke groet,
Sebastiaan Veijgen
Voorzitter Docos Tafeltennis
Tel. 06-10499822
E-mail: voorzitter@docostafeltennis.nl

Bericht geplaatst door: Sebastiaan Veijgen.

Naar berichtenoverzicht