Sebastiaan Veijgen clubkampioen 2022

21-12-2022

Vrijdag 16 december 2022 organiseerde Docos tafeltennis de jaarlijkse clubkampioenschappen enkel. Sebastiaan Veijgen is clubkampioen geworden in categorie A en Timo Brookman clubkampioen in categorie B.

Voor aanvang van het toernooi kwam Tjerk Buikstra, de vorige kampioen, de wisselbeker overhandigen, zodat we die aan het einde van de avond konden overhandigen aan de nieuwe clubkampioen.

In totaal deden 17 leden mee aan de clubkampioenschappen, verdeeld over twee categoriën: A en B. Beide categoriën werden over twee poules verdeeld. Na deze voorronde plaatsten de bovenste twee geëindigde spelers van elke poule zich voor de finalepoule (1 t/m 4). De spelers die onderaan geëindigd waren streden voor de overige plekken: 5 t/m 8 in categorie A en 5 t/m 9 in categorie B.

Categorie A

In poule 1 van categorie A waren de prestaties van Diederick Vermetten opvallend. Hij wist Patrick Duivenvoorde uit de finalepoule te houden door van hem te winnen. Door een beter onderling resultaat ten opzichte van Patrick en Sebastiaan wist Diederick zelfs de eerste plaats in de voorronde te behalen. Sebastiaan Veijgen wist zich als tweede speler voor de finalepoule te plaatsen. Patrick Duivenvoorde eindigde op de derde plaats. Tot slot eindigde Rezgar Mustafa als vierde in de voorronde.

In de andere poule eindigde Mischa de Zwart ongeslagen op de eerste plaats. Kian Keymaram wist zich in de kijker te spelen door als tweede te eindigen. Fadil Bibuljica en Shahab Davoudi eindigden respectievelijk op de derde en vierde plaats in de voorronde.

De finalepoule in de A-categorie was erg spannend met veel wedstrijden die in vijf games beslist werden Sebastiaan Veijgen bleef ongeslagen in de de finalepoule en eindigde op de eerste plaats. Mischa de Zwart legde beslag op de tweede plaats door twee wedstrijden te winnen. Kian Keymaram eindigde als derde door Diederick te verslaan. Diederick wist zijn vorm van eerder op de avond niet vast te houden en eindigde als vierde zonder een wedstrijd te winnen.


Clubkampioen 2022: Sebastiaan Veijgen

Voor de plaatsen 5 t/m 8 eindigden Rezgar, Fadil en Shahab met twee overwinningen. Na de nodige berekeningen bleek Fadil aan het langste eind getrokken te hebben en hij eindigde als vijfde. Rezgar werd zesde en Shahab zevende. Patrick eindigde als achtste, maar was wel de enige die van de clubkampioen gewonnen heeft.

De eindstand in categorie A is als volgt:

 1. Sebastiaan Veijgen
 2. Mischa de Zwart
 3. Kian Keymaram
 4. Diederick Vermetten
 5. Fadil Bibuljica
 6. Rezgar Mustafa
 7. Shahab Davoudi
 8. Patrick Duivenvoorde


Eerste en tweede prijs in de A-categorie:
Sebastiaan Veijgen (rechts; eerste plaats) en Mischa de Zwart (links; tweede plaats)

Categorie B

In poule 1 van de voorronde wist Stijn van Cuijk alle partijen te winnen en hij eindigde als eerste in de poule. Cees van Wetten eindigde als tweede. Matthijs behaalde de derde plaats en Tomislav Popovic eindigde als vierde.

In poule 2 eindigde Gert-Michiel de Niet ongeslagen op de eerste plaats. Timo Brookman plaatste zich als tweede voor de finale poule. Ken Bakker wist het Gert-Michiel moeilijk te maken en eindigde als derde. Bert van der Weijden werd vierde en Romina Verboon eindigde op de vijfde plaats.

In de finalepoule wist Timo Brookman wel van Gert-Michiel de Niet te winnen en ook de andere partijen. Daarmee behaald Timo de eerste plaats in de B-categorie. Gert-Michiel eindigde als tweede door twee partijen te winnen. Cees van Wetten won van Stijn van Cuijk en werd daarmee derde. Stijn eindigde als vierde in de finalepoule.

Bij de plaatsen 5 t/m 9 was het erg spannend. Matthijs Apperloo, Ken Bakker en Bert van der Weijden vochten met elkaar een hevige strijd uit. Uiteindelijk bleef Matthijs ongeslagen en eindigde als vijfde, Ken als zesde en Bert werd zevende. Tomislav Popovic won één partij en eindigde als achtste. Romina Verboon werd negende.

De eindstand in categorie B:

 1. Timo Brookman
 2. Gert-Michiel de Niet
 3. Cees van Wetten
 4. Stijn van Cuijk
 5. Matthijs Apperloo
 6. Ken Bakker
 7. Bert van der Weijden
 8. Tomislav Popovic
 9. Romina Verboon


Prijwinnaars categorie B: Timo Brookman (links; eerste plaats) en
Gert-Michiel de Niet (rechts; tweede plaats)

Zoals elk jaar zorgde Joop Uiterdijk er voor dat iedereen een drankje en eventueel een hapje kreeg. De toernooileiding was in handen van Ferry Veijgen.

Bericht geplaatst door: Sebastiaan Veijgen.

Naar berichtenoverzicht